Rólunk

Keresztyén értékrend szerint végezzük a szolgálatot, non profit, NGO (nem állami) intézményként segítünk a hozzánk fordulóknak és hozzátartozóiknak.

 

Szolgálataink, szociális programjaink akkreditáltak, a minőségi és  törvényi követelményeknek megfelelően.

 

Kedvezményezettjeink köre az otthongondozást igénylőktől kezdve, a bentlakásos gondozásra szoruló időseken, a fogyatékkal élőkön át egészen a szociálisan hátrányos helyzetű családban élő gyermekekig terjed.

Fiókszervezetek

DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPAÍTVÁNY

Rövid történetünk

A Romániai Református Egyház szeretetszolgálatának első fiókszervezete 1992-ben alakult. Kolozsváron. A többi fiókszervezet Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon, Zilahon, Szatmáron, Székelyudvarhelyen és Brassóban nyílt az évek során.

 

A Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókszervezete 2013 Márciusában kezdte meg tevékenységét Nagyváradon, majd terjeszkedett mind földrajzilag, mind a programok számát tekintve. Jelenleg már négy nagy területen végzünk szociális szolgáltatást, öt településen és két megyében.

Éve alakultunk meg
1
Óra terepen az idősekkel / hó
1 +
Szolgáltatás / hó
1 +
Aktív szociális program
1 +

Struktúra

A Diakónia Alapítvány Nagyváradi Fiókszervezetének alapítója a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. Elnöke Ghitea Szabó József Leventére, református lelkipásztor, missziói előadótanácsos. Kiskuratóriumunk és a Kolozsvári Diakónia Koordinációs Iroda nagykuratóriuma egymással karöltve hozza meg a stratégiai döntéseket. Egyik legfontosabb és legelső támogatónk a svájci HEKS Alapítvány.

Az alapítvány ügyintézését Dénes Éva, ügyvezető igazgató végzi, aki összefogja, koordinálja mindenik tevékenységet, és megvalósítja a kuratóriumi döntéseket, valamint elkészíti a tevékenységi jelentéseket.

 Az alapítvány összes programjának, szociális szolgáltatásának az irányítása  a Nagyváradi központi irodából történik. A munkapontokért, programokért felelős vezetők a váradi iroda irányítása mellett végzik a mindennapi munkát.

Célkitűzések

Scroll to Top