Despre noi

Ne desfășurăm activitatea după valorile creștine, fiind o instituție non-profit și neguvernamentală (ONG) care ajută persoanele care ni se adresează și rudele acestora.

Serviciile și programele noastre sociale sunt acreditate, respectând standardele de calitate și cerințele legale.

Beneficiarii noștri variază de la persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, la persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire instituțională, la persoane cu dizabilități, la copii care provin din familii defavorizate din punct de vedere social.

Organizații filiale

FUNDAȚIA CREȘTINĂ DIAKONIA

Scurtă prezentare

Prima filială a serviciului de caritate al Bisericii Reformate Române a fost înființată în 1992. În Cluj Napoca. De-a lungul anilor au mai fost deschise și alte sucursale în Târgu Mureș, Sasrăghe, Sfântu Gheorghe, Oradea, Zilâho, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc și Brașov.

Filiala Oradea a Fundației Creștine Diakonia și-a început activitatea în Oradea în martie 2013 și s-a extins atât geografic, cât și ca număr de programe. În prezent, furnizăm servicii sociale în patru zone mari, în cinci municipii și două județe.

Anul în care am fost fondată
1
Ore pe teren cu persoanele vârstnice / lună
1 +
Serviciu / lună
1 +
Program social activ
1 +

Structură

Filiala din Oradea a Fundației Diaconia este înființată de Episcopia Reformată a Regatului de Haga. Președintele  este Ghitea Szabó József Leventére, pastor reformat și conferențiar misionar. Marele Consiliu de Administrație al Curatelei noastre Districtuale și Biroul de Coordonare Diaconia din Cluj-Napoca iau decizii strategice în colaborare. Unul dintre cei mai importanți și primii noștri donatori este Fundația HEKS din Elveția.

Fundația este condusă de Éva Dénes, director executiv, care coordonează și derulează toate activitățile, pune în aplicare deciziile consiliului de administrare și pregătește rapoartele de activitate.

Toate programele și serviciile sociale ale Fundației sunt gestionate de la sediul central din Oradea. Managerii responsabili de punctele de lucru și de programe desfășoară activitatea zilnică sub conducerea biroului din Oradea.

Obiective

Scroll to Top